Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Bach bloesem MIX 84 helpt chronische hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Wat is Bach bloesem ?

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke Bach bloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over Chronische hyperventilatie duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Aan welke klachten kan je chronische hyperventilatie herkennen?

De klachten bij chronische hyperventilatie zijn zeer verschillend van persoon tot persoon, wat als gevolg geeft dat zij moeilijk te herkennen zijn.  Deze vorm van hyperventilatie is veel minder bekend dan de acute aanval van hyperventilatie; omdat deze doorgaans wel heel spectaculair is.  Chronische hyperventilatie is minder spectaculair, minder gekend, maar vast en zeker meer voorkomend dan de acute vorm. 

Een juiste diagnose stellen voor chronische hyperventilatie kan jaren lang duren.  De reden hiervoor is, dat de klachten niet gemakkelijk te herkennen zijn.

De klachten bij chronische hyperventilatie kunnen we in een aantal groepen onderverdelen.  Niet alle klachten komen bij alle personen voor en niet alle klachten komen even zwaar naar voor.
 

1. De algemene klachten

Iemand die lijdt aan hyperventilatie slaapt doorgaans niet zo goed.  Dit brengt dan met zich mee dat mensen met chronische hyperventilatie doorgaans vermoeid en prikkelbaar lopen.  Doordat men bezorgd is over die slapeloosheid en prikkelbaarheid, gaat men vaak nog slechter slapen en gaat men vaak nog meer angst krijgen.  Men heeft het gevoel dat er iets aan de hand is, maar kan de klachten niet precies identificeren.

 

2. Psychische klachten

Angst en bezorgdheid zijn de voornaamste psychische klachten bij chronische hyperventilatie.  Men voelt zich depressief en onrustig en men heeft het gevoel dat alles rondom zich onwerkelijk is.  Aangezien men sterk bezorgd is over de lichamelijke gezondheid lijdt men ook aan hypochondrie.

 

3. Klachten aan hart en bloedvaten

Door de chronische hyperventilatie gaat je hart sneller werken dan normaal.  Hierdoor ontstaan hartkloppingen, een onregelmatige hartslag en heel vaak een pijnlijk en beklemmend gevoel in de borststreek.

 

4. Klachten aan het zenuwstelsel

Door het te snel en te diep ademen gaan de bloedvaten samentrekken, zodat je een verminderde doorbloeding krijgt.  Hierdoor kan men zich duizelig voelen, oorsuizingen hebben en het gevoel hebben dat men gaat flauw vallen.  Men kan zich slecht concentreren en er is constant een gevoel alsof er een band rondom je hoofdwordt aangespannen.  Tintelingen aan handen, vingers en voeten worden ook vaak waargenomen.

 

5. Spierklachten

Enerzijds door het feit dat men zich steeds krampachtig houdt en anderzijds omdat er minder calcium in het lichaam aanwezig is, heeft men vaak spierklachten bij chronische hyperventilatie.  De gewrichten en de spieren kunnen vaak heel pijnlijk zijn.  Opvallend is dat het meestal om de gewrichten en spieren aan de linkse lichaamshelft gaat.

 

6. Klachten aan de luchtwegen

Bij chronische hyperventilatie ademt men op een foute manier.  Men ademt namelijk te snel en te diep en via de borst in plaats van de buik.  Hierdoor ontstaan klachten zoals een droge mond, vaak kuchen, kortademig zijn en het gevoel dat men heel vaak moet geeuwen.

 

7. Klachten aan maag en darmen

Omdat men bij chronische hyperventilatie zonder het te weten vaak lucht inslikt, kan men een opgeblazen gevoel in de buik krijgen.  Ook pijn in de maagstreek, veel boeren laten en zich winderig voelen en diarree zijn kenmerkend voor chronische hyperventilatie.