Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Bach bloesem MIX 84 helpt chronische hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Wat is Bach bloesem ?

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke Bach bloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over Chronische hyperventilatie duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Wat kan men doen bij chronische hyperventilatie?

De ademhaling als dé remedie tegen chronische hyperventilatie

Welke vorm van hyperventilatie (de chronische of de acute) men ook heeft, altijd zal er aan de ademhaling moeten gewerkt worden als men deze hyperventilatie te lijf wilt gaan.

Chronische hyperventilatie is weliswaar de meest voorkomende vorm van hyperventilatie; maar tegelijkertijd ook de minst gekende.  De reden hiervoor is dat chronische hyperventilatie zeer moeilijk te detecteren is.  Het stellen van een juiste diagnose (chronische hyperventilatie in dat geval) kan soms jaren duren.

Bij iedere vorm van hyperventilatie is het van belang om de ademhaling aan te pakken.  Hyperventilatie houdt in dat men te snel en te diep ademt.  De reden dat dit gebeurt is vaak een situatie van angst, stress of emotie.  Door de verkeerde manier van ademen ontstaat er een onevenwicht tussen koolzuurgas en zuurstof in het bloed.  Dit geeft dan een gevoel dat je te weinig zuurstof hebt, terwijl je er eigenlijk net teveel hebt.  Een aanval van hyperventilatie, zeker van acute hyperventilatie, is zeer beangstigend, zowel voor de hyperventilant als voor de omgeving.

Het onevenwicht tussen koolzuurgas en zuurstof werkt in de hand dat je duizelig wordt, je voelt je ijl in je hoofd, je krijgt hartkloppingen en je voelt je heel angstig en benauwend. 

 

Remedies tegen chronische hyperventilatie

Bij een aanval van hyperventilatie (en dan hebben we het eerder over een acute aanval en niet over chronische hyperventilatie), is de alom gekende remedie de plastieken zak.  Louter theoretisch is dit een zeer goede oplossing om het probleem van het hyperventileren zo vlug mogelijk te onderdrukken.  In de praktijk echter zal men vaak merken dat het aanbrengen van een plastieken zak rond de neus en de mond voor de hyperventilant een zeer negatieve ervaring is.  Men gaat zich als het ware nog banger voelen.

Doeltreffender en van langere duur is het aanleren van een correcte ademhaling.  Een kinesist kan je perfect aanleren hoe je je ademhaling onder controle moet houden; om zo een aanval van hyperventilatie te vermijden. 

Daarnaast zijn er nog een aantal uitlokkers van hyperventilatie, zoals drugs, alcohol en cafeïne.  Het spreekt voor zich dat men deze beter ofwel helemaal vermijdt, ofwel beperkt in het gebruik.

Wat eveneens van belang is, is dat men voldoende geïnformeerd moet zijn omtrent het probleem van hyperventilatie.  Uiteindelijk is een aanval van hyperventilatie op zich totaal ongevaarlijk.  Dit weten zal voor heel wat hyperventilanten al zeer geruststellend zijn.  Die informatie omtrent hyperventilatie kan vinden in boeken, via internet en zelfs via hulpgroepen waarin lotgenoten met elkaar hun ervaringen omtrent hyperventilatie uitwisselen. 

Tot slot bestaat er nog een mooi alternatief om aanvallen van hyperventilatie te onderdrukken.  We hebben het over de Bach bloesem.  Bachbloesems kunnen heel effectief inwerken op het gemoed en op die manier aanvallen van hyperventilatie stevig onderdrukken.  Het grootste voordeel hiervan is, dat deze totaal ongevaarlijk zijn en in zowat alle omstandigheden mogen gebruikt worden.