Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Bach bloesem MIX 84 helpt chronische hyperventilatie

 • spanningen te minderen
 • nieuwe aanval te vermijden
 • kalmer te worden
 • verdriet en pijn te verzachten
Meer info

Ervaringen met MIX 84 :

 

 • Het beklemmend gevoel is weg
 • Ik ben verlost van mijn hyperventilatie
 • Chronische hyperventilatie verdwenen in 2 maanden
Meer info

Wat is Bach bloesem ?

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke Bach bloesem mix :

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekening houdend met je karakter 
 • Vraag gratis advies aan Tom

 

Meer info

Gratis boek

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over Chronische hyperventilatie duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Mogelijke ademhalingsoefeningen bij chronische hyperventilatie

Chronische hyperventilatie aanpakken door iets anders dan oefeningen ?

Als je chronische hyperventilatie wilt aanpakken, moet je werken via oefeningen op de ademhaling, aangezien dit de hyperventilatie veroorzaakt. 

Weliswaar bestaat er medicatie, maar daarmee alleen kan je niet tot een degelijke oplossing komen tegen chronische hyperventilatie.  Deze medicatie zal namelijk je ademhaling niet corrigeren.  Want uiteindelijk ontstaat hyperventilatie, of het nu de acute of de chronische vorm is, door een foutieve ademhaling.  Door een verkeerde manier van ademen wordt het evenwicht tussen koolzuurgas en zuurstof in het bloed verstoord en dat veroorzaakt hyperventilatie.  Dus als je de ademhaling niet aanpakt; zal de hyperventilatie ook niet verdwijnen.  Je kan het vergelijken met een huis waar het binnenregent.  Je kan weliswaar emmers plaatsen om het symptoom van het binnenregenen (natte vloeren) tegen te gaan; maar daarmee is het probleem niet opgelost.  Ook het dak dient te worden aangepakt.

De medicatie die soms voorgeschreven wordt om chronische hyperventilatie te lijf te gaan, bestaat doorgaans uit enerzijds kalmeringspillen en anderzijds antidepressiva.  Maar zoals reeds eerder gesteld; deze pillen op zich zullen het probleem zelf niet oplossen.

 

Ademhalingsoefeningen tegen chronische hyperventilatie, een woordje uitleg.

Op een aangepaste manier beginnen ademen zal sowieso de hinder die gepaard gaat met hyperventilatie verminderen, zo niet zelfs herstellen.  De Nederlandse Hyperventilatie Stichting heeft zelfs een boekje uitgegeven om mensen geconfronteerd worden met hyperventilatie beter te leren ademen.  Het boekje heet “op adem komen”.  Zij gaan in het boek als volgt te werk:

- Je begint met liggend op je rug te ademen.  Belangrijk is dat je rustig en compleet ontspannen op de grond ligt.  Je kan dit nagaan door te onderzoeken of je tong los ligt in je mond; of je kaken ontspannen zijn, of je achterwerk de grond raakt en ook of je kuiten en hielen de grond raken.

- Als dit zo is; dan leg je één van je handen op je buik en je probeert zodanig te ademen dat je hand je buik op en neer voelt gaan. 

- De volgende stap is dat je opnieuw gaat liggen maar nu met je knieën opgetrokken en je voeten op de grond.  Je doet dezelfde oefening met je handen op je buik.  Nu wordt het belangrijk dat je na het inademen niet zomaar direct gaat uitademen.  In deze tweede stap moet je na het inademen de adem twee tellen inhouden en pas dan uitademen.

- Bij de derde stap doe je dezelfde oefening maar al staande.  Je staat met je beide voeten op de grond maar een beetje uit elkaar.  Je zorgt er ook voor dat je schouders ontspannen zijn.  - Als dat allemaal zo is, dan begin je met de ademhalingsoefeningen.


Is er nog een alternatief naast oefeningen tegen chronische hyperventilatie ?

De oefeningen om juist te leren ademen zijn bij de behandeling van chronische hyperventilatie van essentieel belang.

Naast deze ademhalingsoefeningen kan je echter ook veel geholpen worden met Bachbloesems.  Dit zijn zeker geen medicijnen.  Bachbloesems zijn extracten van vruchten die een zeer positieve inwerking hebben op het gemoed.  Dus in plaats van antidepressiva zou men Bachbloesems als alternatief kunnen overwegen.  Deze zijn totaal ongevaarlijk en kunnen op alle leeftijden en in combinatie met alle medicijnen worden toegediend.