Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Het gebruik van antidepressiva bij chronische hyperventilatie

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zijn antidepressiva een goed idee bij chronische hyperventilatie ?

Antidepressiva zijn een goed hulpmiddel tegen angsten, wat bij chronische hyperventilatie voorkomt.

Er zijn namelijk twee vormen van hyperventilatie. Er is enerzijds de acute aanval van hyperventilatie die bij de meeste mensen wel gekend is. Vooral de hevige symptomen die met deze aanval gepaard gaan, kennen heel wat mensen. Anderzijds is er de veel minder bekende vorm, namelijk de chronische hyperventilatie. Nochtans vermoedt men dat deze vorm van hyperventilatie meer voorkomt dan de acute vorm. Chronische hyperventilatie houdt in dat men zowat constant aan het hyperventileren is. De symptomen van deze vorm van hyperventilatie zijn echter veel minder zwaar dan bij de acute vorm. Daarom beseft men niet altijd dat men aan het hyperventileren is. Toch merkt men een aantal symptomen die niet gering zijn: je hebt de ganse dag hoofdpijn, je voelt je vermoeid want je slaapt slecht, je hebt hartkloppingen en je voelt je onrustig. Aangezien deze symptomen ook vaak symptomen van andere aandoeningen zijn, kan het een poosje duren vooraleer men tot de diagnose van chronische hyperventilatie komt.

Ademhalingsoefeningen zijn een uitstekende therapie om de chronische hyperventilatie aan banden te leggen. Je leert op een betere manier ademhalen en zo kan je de hyperventilatie laten verdwijnen, of toch zeker laten verminderen. Toch is het volgen van ademhalingsoefeningen niet altijd voldoende om van de chronische hyperventilatie af te geraken. Daarom zal men ook vaak antidepressiva voorschrijven die dan vooral als doel hebben om je angstgevoelens te verminderen.

Mensen die het niet zo begrepen hebben op antidepressiva omdat het uiteindelijk geen onschuldige middeltjes zijn, kunnen ook hun toevlucht nemen tot Bachbloesems. Deze werden in het begin van vorige eeuw uitgevonden door dokter Edward Bach. Het zijn vloeibare extracten van planten. Zij hebben een heilzame werking op het gemoed en zijn compleet ongevaarlijk. Bachbloesems kunnen op alle leeftijden en in combinatie met alle soorten medicijnen gebruikt worden.


Chronische hyperventilatie ? Stel je niet zo aan !

Heel wat mensen beschouwen chronische hyperventilatie als een vorm van aanstellerij van de patiënt. Dit komt voornamelijk doordat men niet direct een correcte diagnose kan stellen. Bij een aanval van acute hyperventilatie ziet men onmiddellijk dat er iets aan de hand is; maar aangezien dit niet zo is bij chronische hyperventilatie denkt de buitenwereld vaak dat men zich iets inbeeldt. Dit kan zeer frustrerend zijn voor de persoon die aan deze aandoening lijdt, want die voelt wél dat er iets aan de hand is.